Tartışma anında nelere dikkat edilmeli diyorsanız, kavganın uzamaması adına üzerinde durulması gereken bazı unsurlar vardır. Öncelikli olarak tartışırken yüksek sesli olmamak ortamın daha fazla gerilmemesine zemin hazırlar. Bu nedenle asla sesinizi yükseltmeden, düşüncelerinizi sakin bir şekilde dile getirmeniz yararlı olacaktır.
Empati Yapın Ve Sakin Olun!
Empati yapmak, tüm tartışma ya da kavgalarda tarafların uzlaşabilmesi adına önemlidir. Uzun süredir evli olan çiftler ya da sevgililer, zaman içerisinde bazı sorunlar yaşayabilirler. Bu gibi durumlarda ise konuyu çok fazla uzatmadan karşı taraftan beklentilerinizi söylemeniz yeterli olacaktır.
- Kavga etmek, çiftlerin ilişkilerinin zedelenmesine ve kendilerini kötü hissetmelerine neden olabilir.
- Sorunsuz, uzun ve mutlu bir birliktelik yaşamak istiyorsanız sakin olarak her zaman siz olsanız nasıl hissederdiniz diye düşünmenizde yarar vardır.
- Tartışma anında kavganın çıkış sebebine odaklanmak ve konuyu çok fazla dağıtmamak içinden çıkılmaz bir hal almamak adına önem taşır.
Karşı Tarafı Suçlanmaktan Kaçınmak Gerek!
Tartışma anında nelere dikkat edilmeli sorusunu yöneltenlerin, öncelikle karşı tarafı suçlamaktan uzak durmaları önemlidir. Birbirini suçlamak bir süre sonrasında olayın daha fazla büyümesine ve anlaşmazlıkların artmasına zemin hazırlar. Bu durum ise uzlaşma sağlamanızı engeller. Benzer sorunları yaşamak istemiyorsanız öncelikle karşınızdakini dinlemeniz, sorunlarını anlamanız ve daha sonrasında ne hissettiğinizi belirtmeniz yeterlidir. Tartışmanın uzamaması adına her zaman yapıcı konuşmak ve nazik olmak önem taşır.
Bir cevap yazın